MARDİN / MİDYAT - İstiklal Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı okulumzda çoşkuyla kutlandı.

Şbt

Hacı Mehmet ORUÇ Camii İmam Hatibi M.ATA ÖNCÜ Miraç Kandili ile ilgili sunum yapıldı.Öğrencilerin merak ettiği sorular cevaplandı.Hocamızın emeği için en başta  hocamıza  sonra Diyanet ailesine  teşekkür ederiz.

Şbt

Ara tailden sonra ilk ders zili çaldı.İlk ders zilini Miili Eğitimim Müdürümüz Abdurrahim DEMİR tarafından çalındı.Öğrencilere başarılar diledi.Okul Müdürümüz de öğrencilere ikinci dönemin önemli  ve bursluluk sınavı olduğunu söyledi.Düzenli ve sıkı çalışmayla rahat kazanılacağını söyledi.Tüm öğrencilere başarılar diledi.

Ekm

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şhitlerimişz Haftası dolaysıyla Şehit Velit BEKDAŞ 'ın babası ziyaret edildi.Hayır duası alındı.Ondan sonra Şehit Velit BEKDAŞ 'ı mezarı ziyaret edilerek fatihalarla anıldı.VATAN SİZE MİNNETTAR....

Ekm

Midyat Belediyesinin okulumuzun yanıdaki alanda yapılan UÇAN HALI ETKİNLİĞİ 'ne büyük bir öğrencilerimiz eğlenerek katıldı.Değişik değişik etkinlikler yapıldı ve öğrenciler çok eğlendi.

Nis

Okul bahçesinde düzenlenen Geleneksel 5. İftar Programında okul yönetimi ve öğretmenleri hazırladıkları yemeği öğrencilerine ikram etti. İftar saatinden önce okul bahçesinde toplanan öğretmen ve öğrenciler, hep birlikte iftar için saati için hazırlık yaptı.

İftar programı hakkında açıklama bulunan Okul Müdürü Cemil YILDIRIM, “8. Sınıf öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak amacıyla geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz iftar programını gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle öğrencilerimizin On bir ayın sultanı Ramazan'ın manevi atmosferini teneffüs etmesini ve birlik ve beraberlik ruhuna bürünmesini arzuladık.

Allah'ın izniyle geleneksel haline gelen  iftar programlarımız her yıl devam edecek. Rabbim bu çaba ve gayretimizi yarınlarımız olan çocuklarımızın dünya ve ahiretleri için huzur ve saadete vesile kılsın. Sizin aracılığınızla iftar programımıza katılım sağlayan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Rabbim kabul etsin.” dedi.

Mrt

18 Mart Çanakkale zaferinin 108.yıl dönümü  büyük bir coşkuyla kutlandı.Okul öğrencilerimiz şiirler okudu ve gösteriler yaptı.

Ara

MARDİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE MARDİN İL MÜFTÜLÜĞÜ  ARASINDA İMZLANAN PROTOKOL İLE CAMİ İMAM VAİZLERİMİZ OKULLARA GİDİP AYET VE KURAN IŞIĞINDA ÖĞRENCİLERE NASİHATLARDE BULUNUYOR.HACI MEHMET ORUÇ CAMİ ,İMAM HATİBİ M.ATA ÖNCÜ AYET VE HADİSLER IŞIĞINDA 8.SINIF ÖĞRENCİLERİNE ANNE VE BABA HAKKINI ANLATTI.ÖĞRENCİLER  ÇOK MUTLU OLDU.BR SONRAKİ DERSİ İPLE ÇEKİYORLAR.

Ara

Kas

Okullarda Deprem Tatbikatı Yapıldı.Okulumuzda da 11 Kasım 2022 Cuma günü Deprem tatbikatı yapıldı.Başarılı bir şekilde öğrenciler tahliye edildi.Öğrencilere 12 Kasım 2022 Cumartesi günü Türkiye geneli  18.57 'de yapılacak olan 'çök-kapan-tutun' ile bilgi verildi.

Kas

84. yılında Kurtuluş Savaşı'mızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha hürmet, minnet ve rahmetle yad ediyoruz. Ruhları şad olsun.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemali ebediyete irtihalinin 84. Yıl dönümünde saygıyla yad ediyoruz.

Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için birçok yeniliklere imza atıp bir inkılap hareketi başlatan ve gelecek nesillere büyük bir miras bırakan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyoruz.

Milli iradeyi hâkim kılan, insan hak ve özgürlüklerini koruma altına alan, adaleti hakkıyla tesis eden ve çoğulcu demokratik prensipleri hayata geçiren bir seviyeye ulaşmamızda pay sahibi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü şükranla anıyoruz.

Öğrencilerimiz şiir ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan yazılar okundu.Bayraklar yarıya indirildi.

Kas

Okulumuz öğretmenleri başarıyı artırmak için veli ziyaretlerine geçen sene olduğu gibi yine  bu sene evlere tek tek gitmeye başladı.

Çok samimi bir ortamda çaylar içilip öğrencinlerin genel durumu konuşuluyor..

Veli ziyaretleri eğitimin olmazsa olmazıdır.

Tüm eğitim-öğretim yılı içinde veli ziyaretlerine devam edilecek.

Ekm

29 Ekim 1923 'te Cumhuriyet  kuruldu.Cumhuriyetin 99. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı.Şiirler ve marşlar okundu.

Ekm

Midyat İstiklal Ortaokulu öğrencilerimize Dr. Ramazan DOĞAN tarafından ağız ve diş sağlığı eğitimi verilmiştir.Öğrenciler merak ettikleri soruları Doktor Ramazan Bey 'e sordu.Çok yaralı olmuştur.

Ekm

Öğretmenlerimiz daha ferah ve daha huzur verici bir odaya kavuştular.Okul Müdürümüz Cemil YILDIRIM ,okul personeli yaz tatilinde büyük öz veriyle çalıştı.

Her şey yarınlarımızı inşa eden öğretmenlerimiz için.

Yeni Eğitim -Öğretim  Yılı hayırlı uğurlu olsun .